Реструктурирачка крема за кутикули на косата 100ml

850.00 ден

Структурата на косата е комбинација од комплексни протеини наречени кератин и нејзината природна влажност.
Во здрава коса застапеноста на кератинот е околу 90%, додека останатите 10% се влажност. Кератинот е одговорен за цврстината и отпорноста на кожата, додека ејзината природна влажност е одговорна за еластичност, флексибилност, мекост и нејзин природен здрав изглед.
За жал, исправувањето на коса, боењето, мини вал, фенирање, сонцето, загаденоста, хемикалиите во базените, дури и секојдневното третирање како што е чешлање можат да го уништат нивото на кератин и влажност во косата.

Нема на залиха

Compare
shares